کوروش باوندی، شهردار منطقه 7 مشهد در گفتگو با ستاد خبری هشتمین نمایشگاه شهر هوشمند بابیان این نکته که هوشمندسازی شهرها یکی از مسائلی است که امروزه برای بهبود وضعیت زندگی مردم و وضعیت محیط زیست شهری مورد توجه مدیران شهری قرار دارد، گفت: هوشمندسازی برداشتی نوین با حداکثر کیفیت و کسب سرویس از شاخصها و فاکتورهـای زنـدگی است. ارتقای شاخصهای زندگی از جمله فرهنگ، بهداشت، ایمنی، مسکن و گردشگری به طور قابـل توجهی کیفیت زندگی شهروندان را ارتقا میدهد. توسعه هر یک از ایـن جوانـب منجـر بـه رضـایت ، آسایش و رفاه بیشتر شهروندان میشود و به آنها کمک می کند زندگی هماهنگتری داشته باشند.
وی اظهار داشت: طیف گسترده استفادههایی که میتوان از هوشمندسازی داشت از قبیل اندازهگیری دقیق و آنلاین میزان آلایندههای هوا، کم شدن مراجعات شهری، استفاده از سیستمهای جدید حمل و نقل هوشمند در حوزه ترافیک شهری و اثرات غیر قابل انکار آن در کاهش ترافیک، آلودگی هوا و همچنین در کاهش مصرف سوخت و صرفه جویی در زمان و ..... موجب ارتقای رفاه شهروندان، سهولت دسترسیها و کاهش مشکلات شهروندان میگردد.
باوندی همچنین اضافه کرد: کاهش قابل توجه در زمان انجام کار و پروسههای اداری،کاهش احتمال پارتیبازی، افزایش شفافسازی کارمندان و مدیران در ادارات و نهادهای دولتی مختلف، افزایش اعتمادسازی، تسهیل ارتباط میان شهروندان و مدیریت شهری، کاهش قابل توجه در هزینههای عملیاتی، افزایش مشارکت عمومی در انجام کارهای شهری و ایجاد حس مسئولیت در میان مردم و کاهش احتمال ارتکاب به جرم از سوی شهروندان از دیگر مزیتهای انکارناپذیر شهر هوشمند است که لزوم حرکت کلانشهر مشهد به سمت هوشمندسازی را توجیه میکند.
شهردار منطقه 7 مشهد با اشاره به اینکه مشهد به عنوان یکی از کلانشهرها و بزرگترین شهر مذهبی کشور، سالانه پذیرای میلیونها نفر زائر میباشد گفت: این امر مستلزم ارائه خدمات شهری مضاعف در برخی از ایام سال و مصرف بیش از حد منابع فیزیکی و اجتماعی است؛ درحالیکه اتکای سیستمهای سنتی شهر محدود به همین منابع عرضه شده بوده و استفاده هرچه بهتر خدمات، کاهش مشکلات انرژی، کنترل ترافیک، جرم و خشونت، مدیریت پارکینگ و ... ، نیازمند راهاندازی یک مرکز فرماندهی کنترل بر زیر ساختهای شهری(هوشمندسازی) میباشد تا شهروند نیز با آموزش و فرهنگسازی با محیط جدید سازگار شود.
باوندی در مقایسه مشهد با سایر شهرهای هوشمند گفت: در همایش «شهر هوشمند، زیرساخت و فرصتهای سرمایهگذاری» سال گذشته، شهرهای ارومیه، اصفهان، تهران، مشهد و تبریز به عنوان پنج شهر هوشمند ایران معرفی شدند؛ اما اگر بخواهیم میزان تحقق هوشمندی در این شهرها را دقیق اندازهگیری کنیم، شهر مشهد نسبت به سایر کلانشهرها از وضعیت مناسبتری برخوردار می باشد. اگرچه به نظر می رسد با در نظر گرفتن مولفههای مهم برای رسیدن به یک شهر هوشمند یعنی اقتصاد هوشمند، مردم هوشمند، زندگی هوشمند، محیط هوشمند و حکمرانی هوشمند هنوز فاصله زیادی دارد.