محمدجواد رجائیان مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری مشهد در مراسم رونمایی از پروژه های هوشمند سازی شهرداری در هشتمین نمایشگاه تخصصی شهر هوشمند گفت: با توجه به شعار دوره جدید شورای اسلامی شهر مشهد و مدیریت شهری که" مشهد شهر هوشمند، شهر امید و زندگی" است، جای این نمایشگاه در این دوره واقعا خالی بود و کمبود آن احساس می شد.
مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری مشهد خاطر نشان کرد: در این رویداد از سه پروژه اصلی هوشمندسازی شهر مشهد که با هدایت شورای اسلامی شهر و شهرداری مشهد آماده بهره برداری است رونمایی شد.
اولین پروژه کیف پول شهروندی مشهد است؛ یکی از معضلاتی که در اقتصاد بانکی و تراکنشهای بانکی ما وجود دارد حجم بالای کارمزدهایی است که نظام بانکی ما بر بانکها تحمیل میکند. از طرفی حجم زیاد خرید سختافزاری، باعث خروج ارز از کشور می شود.
وی افزود: مدتی است که اکوسیستم الکترونیکی و استارتآپی کشور بحث کیف پولهایی را مطرح کرده که هم صرفهجوییهای زیادی را برای سرمایههای ملی کشور در بر خواهد داشت و هم اینکه برای مردم تسهیلات خوبی را ایجاد خواهد کرد.
رجائیان با اشاره به اینکه80% تراکنشهای بانکی مشهد را تراکنشهای خرد تشکیل میدهد گفت: با این رویکرد شهرداری برای عمده پذیرندگی پرداختهایی که در اکوسیستم خود دارد با مشارکت یکی از گروههای بزرگ بانکی کشور در مشهد پروژه ای تعریف کرد که همان کیف پول شهروندی است؛ با این هدف که زیرساختهای این پلتفرم بتواند تمام حوزه های دیگر را در خود پذیرش کند و هیچ حوزه ای در شهر بدون زیرساخت نماند. کیف پول شهروندی مدلی است که بعد از ارائه در سطح کشور خیلی استقبال شده است و امیدواریم بعدها در کل کشور گسترش پیدا کند.
وی ادامه داد: پروژه دیگر بر اساس مصوبه اجرایی شورای شهر مشهد شکل گرفت که شهرداری را موظف میکند دادههای خود را به صورت باز و بسیار شفاف در اختیار شهروندان قرار دهد که این رویکرد شفافسازی هم منافع شهروندان را در پی دارد و هم بازوی نظارتی شهرداری خواهد بود.
مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری مشهد افزود: سامانه شفافیت شهرداری از اکنون به صورت باز و آزاد و به طور کامل در اختیار شهروندان قرار میگیرد که تمام قراردها، تمامی اطلاعات تأمینکنندگان و نیز اطلاعات شهرسازی و املاک را شامل میشود. شفاف نبودن این اطلاعات منشأ بزرگترین تخلفات و مفاسد شهری و دلیل بخش عمده نارضایتیها از شهرداری است و شهروندان به عنوان ناظر شهری می توانند از روی نقشه هر ملکی را انتخاب کرده و به تمامی اطلاعات و پرونده اعمال آن ملک دسترسی داشته باشند؛ چیزی که الان در کشور و تا سه ماه پیش در همین شهر، جزو اطلاعات محرمانه شهرداریها تلقی میشد و هیچکس این اطلاعات را منتشر نمیکرد.
وی در بخش پایانی سخنان خود به پلتفرم دادههای باز شهری اشاره داشت و افزود: این پروژه بیش از 11میلیارد رکورد اطلاعاتی را با مشارکت بخش خصوصی و شتاب دهندههایی که در این حوزه فعال هستند به ثبت رسانده است و کم کم اکوسیستم استارتآپی به آن متصل میشود که امیدواریم باعث خلق ارزش و توسعه کسب و کار و کارآفرینی در سطح شهر شود.