وحید قربانی در حاشیه بازدید از هشتمین نمایشگاه تخصصی شهر هوشمند در گفتگو با خبرنگار ستاد خبری هشتمین نمایشگاه تخصصی شهر هوشمند، اظهار داشت: شهر هوشمند به شهری گفته میشود که بر اساس آخرین نظریههای تکامل یافته مدیریت شهری، بر پایه فناوری اطلاعات و ارتباطات، دارای ۶ معیار حکمروایی هوشمند، شهروند هوشمند، محیط زندگی و کار هوشمند، اقتصاد هوشمند، حمل و نقل هوشمند و انرژی هوشمند باشد.
وی افزود: شهر هوشمند یک منطقه شهری است که از انواع مختلف سنسورهای الکترونیکی برای جمعآوری اطلاعات و تحلیل آنها استفاده میکند. این اطلاعات برای مدیریت داراییها و منابع شهری کارآمد است و این پروسه، شامل اطلاعات جمعآوری شده از شهروندان، دستگاهها و منابع شهری است که پردازش، تجزیه و تحلیل میشود تا به نظارت و مدیریت ترافیک و حمل و نقل، نیروگاه، آب، زباله، سیستمهای اطلاعاتی و مدارس و کتابخانهها و بیمارستانها و دیگر خدمات اجتماعی کمک کند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه ایده شهر هوشمند، ادغام فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) و دستگاههای مختلف متصل به شبکه (اینترنت اشیاء یا IOT) بوده است، خاطرنشان کرد: تکنولوژی شهر هوشمند اجازه میدهد تا مقامات یک شهر با جامعه و زیرساختهای شهری و نظارت بر آنچه اتفاق میافتد و آنچه که در حال تحول است، تعامل مستقیم پیدا کنند.
قربانی تصریح کرد: از آنجا که شهرها جمعیت زیادی را در آینده جذب میکنند، بنابراین استفاده موثر و بهینه از منابع و سیستمهای هوشمند اهمیت زیادی دارد و زیرساخت هوشمند بنیان لازم را برای همه راه حلهای هوشمندانه فراهم میکند.
وی تأکید کرد: با استفاده از تکنولوژیهای جدید برای تبدیل داده خام به اطلاعات میتوان برنامهریزیهای شهری و منطقهای انجام داد تا برای نیازهایی که در آینده بهوجود میآید مناسب باشند؛ همچنین سیستمهای فعلی را میتوان با تحلیل دادهها، الگوهای ترافیک و سیستمهای ردیابی بهبود داد.
• هشتمین نمایشگاه شهر هوشمند/ 12 تا 16 دیماه / نمایشگاه بینالمللی مشهد/ سالن فردوسی
• http://smartexpo.mashhad.ir
• @smartcityexpo