وی ادامه داد: مفهوم «شهر هوشمند» در تلاش است که «مشکلات عمومی» را از طریق «راه حلهای مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات» و بر اساس رویکرد نفع عمومی و مشارکتهای مبتنی بر شهرداری و شهروندان حل کند؛ بنابراین توجه و بهکارگیری ابعاد مختلف شهر هوشمند میتواند در رفع مشکلات جاری و آتی کلانشهر مشهد بسیار مفید باشد.
مهندس پیروی در بیان تاثیرات هوشمندسازی در رفاه زندگی و کاهش مشکلات شهری اظهار داشت: هوشمندسازی دارای 6 بعد مختلف است که توجه و اجرایی کردن این ابعاد میتواند در افزایش کیفیت زندگی و کاهش مشکلات شهری تأثیر مثبتی داشته باشد. به عنوان مثال با به روزکردن فرآیندهای مختلف شهری و امکان دسترسی شهروندان به خدمات مورد نیاز، میتوان کاهش سفرهای شهری، ایجاد شفافیت، تسریع در انجام امور و به تبع آن کاهش آلودگی هوا، حذف هزینههای رفت وآمد شهروندان، افزایش احساس تعلق به شهر را ایجاد نمود که این عوامل علاوه بر کاهش مشکلات شهری، باعث افزایش سطح کیفیت زندگی و رفاه شهروندان میشود.
مدیر کل دفترنوسازی و تحول سازمانی شهرداری مشهد، درباره اهمیت برگزاری نمایشگاه شهر هوشمند گفت: یکی از مهمترین اثرات برگزاری این نمایشگاه، شکلگیری گفتمان مشترک بین همه دستگاههای مرتبط با موضوع شهر هوشمند میباشد که باعث همافزایی و نزدیک شدن دیدگاهها و اقدامات همه ارگانهای مرتبط با مدیریت شهری میشود. این نمایشگاهها باید به صورت پیوسته، مدون و با مشارکت همه حوزهها و بخشهای مسئول برگزار شود تا ضمن ارائه دستاوردها، سیاستها و اقدامات مثمرثمرتری مدنظر قرار گیرند.
وی افزود: مفهوم «شهر هوشمند» بیش از هر مقوله اجتماعی دیگر، مقولهای بلندمدت و نیازمند مشارکت شهروندان و همه دستگاههای خدماترسان در مدیریت شهری میباشد.