به گزارش روابط عمومی سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد، حمیدرضا موحدیزاده در خصوص نهمین نمایشگاه تخصصی شهر هوشمند و تاثیر آن بر برنامهریزی شهری اظهار کرد: این نمایشگاه معطوف به ایجاد زیرساختهای شهر هوشمند است که به موازات آن باید به آموزش شهروندان بپردازیم زیرا شهر هوشمند بدون شهروندان هوشمند محقق نمیشود. به دنبال این هستیم که از این فرصت نمایشگاهی استفاده کنیم بویژه که پنلها و کارگاههای تخصصی خوبی در ایام نمایشگاه برگزار میشود.
وی افزود: در طی چهار روز برگزاری نمایشگاه بیش از 30 کارگاه تشکیل میشود که در آن متخصصان شهر هوشمند و جوانان آشنا با استارتآپ و علاقهمند به مشارکت در ایجاد شهر هوشمند، حضور خواهند یافت. همچنین از شهرداری کلانشهرها نیز دعوت به عمل آمده و معاونت برنامهریزی و توسعه نیز در این نمایشگاه، همایشی با موضوعات تخصصی در زمینه چگونگی گسترش زیرساختهای شهر هوشمند برگزار خواهد کرد.
نایب رئیس پنجمین دوره شورای در اسلامی شهر مشهد بیان کرد: یکی از چالشهای موجود این است که چگونه فرهنگسازی کنیم و آن را در اختیار شهروندان قرار دهیم تا آنان بتوانند از طریق اپلیکیشن، عوارض نوسازی خود را پرداخت کنند و خدمات الکترونیک را گسترش دهیم تا به واسطه آن زمان کار، کوتاه و سرعت آن افزایش پیدا کند.
موحدیزاده خاطرنشان کرد: در حال حاضر با توجه به اینکه جمعیت شهرها رو به افزایش است، برای جلوگیری از ترافیک و آلودگی هوا و ایجاد رفاه بیشتر برای شهروندان راهی جز هوشمندسازی شهرها نداریم و البته شهر مشهد در این زمینه پیشتاز شده و با تهران و شهرهای بزرگ در حال رقابت است.
وی اضافه کرد: خوشبختانه متخصصان جوان هوشمند، سال گذشته مرکز نوآوری و خلاقیت شهرداری را تاسیس کردند و در آن مشغول به کار هستند تا بتوانند نرمافزاری را تهیه کنند و در اختیار شهروندان قرار دهند تا از عبور و مرور فیزیکی تا جایی که امکان دارد، بکاهند و شهروندان بتوانند از طریق سامانههای الکترونیکی خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند.
نایب رئیس پنجمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص جایگاه کشور و فاصله آن با استانداردهای جهانی در زمینه هوشمندسازی تصریح کرد: در حال حاضر آمار دقیقی در رابطه با این موضوع در دست نیست، اما طبیعتا فاصله ما با کشورهای دیگر زیاد است، اما آنچه اهمیت دارد، ایجاد عزم و اراده برای هوشمندسازی در مدیریت شهری است.
موحدیزاده در ادامه در رابطه با تاثیر حضور فعالیت استارتاپها بر روند فعالیتها و خدمات شهری گفت: سال گذشته مرکز نوآوری و خلاقیت در مسائل و مدیریت شهری در کوهسنگی مشهد دایر شد و جوانان هوشمند و با ذوق که آشنایی کامل با استارتآپها، چگونگی گسترش آن در میان جوانان و نقش آن در اشتغالزایی دارند، در این مرکز مشغول به فعالیت شدند.
وی بیان کرد: همچنین مشوقهایی برای جوانان دارای ایدههای خلاقانه نیز ایجاد شده و ایدههای آنان در بانک اطلاعاتی ذخیره و بعد از پردازش، بهترین آنان انتخاب و برگزیده میشود و در صورتی که ایده آنان زمینه اجرایی داشته باشد، به مرحله اجرا وارد میشود.
نایب رئیس پنجمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد خاطرنشان کرد: سامانه فاش یکی از همین ایدهها بود که بر اساس آن در حال حاضر تمام فعلو انفعالات شهرداری را در اختیار مردم قرار داده است.
موحدیزاده متذکر شد: ممکن است در زمینه هوشمندسازی نقصهایی وجود داشته باشد اما به دلیل شکلگیری عزم و اراده این کار در شهرداری، از ایدههای خلاقانه، نوآورانه و فناورانه استفاده و تا جایی که قانون، اعتبارات و بودجه همراهی کند، از آنان حمایت خواهد شد.
وی همچنین در خصوص اهمیت هوشمندسازی در مشهد، افزود: ما به عنوان دومین کلانشهر کشور، آینده شهر مشهد را در هوشمندسازی میبینیم و خوشبختانه این اراده در مدیریت شهری شکل گرفته است.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص برنامههای شهرداری برای هوشمندسازی مناطق شهرداری تصریح کرد: منطقه 12 از ماههای قبل شروع به هوشمندسازی کرده تا خدمات به شهروندان تا جایی که امکان دارد به صورت الکترونیک و غیرحضوری انجام شود همچنین یک تیم ارزیابی جهت بررسی نقاط قوت و ضعف کار در منطقه حضور دارد