به گزارش روابط عمومی سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد، هانی عسکری، رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری رشت افزود: مدیران حوزه فناوری اطلاعات باید این تفکر را نهادینه کنند که سرمایهگذاری در حوزه فناوری اطلاعات، هزینه اضافی نیست و این سرمایه ضمن افزایش اعتبار سازمانها، در میانمدت از طریق صرفهجویی در هزینهها باز میگردد.
وی با بیان اینکه مبحث شهرهای هوشمند جز مباحث روز مدیریت شهری در جهان است، ادامه داد: شهرهای کشور از نظر اقتصادی و توسعه کاربری رشد کردهاند و نیز از سوی دیگر شاهد افزایش جمعیت شهری نسبت به روستایی در سالهای گذشته بودهایم؛ بنابراین تغییر مدیریت شهری از شیوه سنتی گذشته به روشهای هوشمند، یک ضرورت است.
عسکری گفت: اگرچه توسعه اقتصادی و کاربری یک فرصت است، اما اگر شیوه مناسبی برای مدیریت شهری نداشته باشیم، این فرصت میتواند به یک تهدید مبدل شود. استفاده از ابزارهای الکترونیک و تکنولوژیهای فناوری اطلاعات بویژه تکنولوژیهای مکانمحور میتواند ما را در دستیابی به اهداف مورد نظر کمک کند.
وی دسترسی به شاخصهای شهر هوشمند را یکی از اهداف شهرداری رشت دانست و افزود: اگرچه اندک بودن سرمایهگذاریهای در جهت تحقق اهداف شهر هوشمند در سالهای گذشته سبب شده رشت در دسترسی به این شاخصها رشد کافی نداشته باشد، اما در دوره مدیریت شهردار جدید رشت از ابتدای سال جاری، برنامهریزیهای بسیار خوبی در این حوزه صورت گرفته است و با استراتژی مشخصی در راستای رسیدن به اهداف شهر هوشمند حرکت میکنیم.
عسکری گفت: به منظور دستیابی به اهداف خود در شهر هوشمند رشت و فراهم کردن بسترهای مناسب ارتباطی در حوزه زیرساخت، قراردادی را با یک شرکت سرمایهگذار برای اجرای پروژه فیبر نوری این شهر منعقد کردیم.
وی با اشاره به برخی جزئیات پروژه فیبر نوری در شهر رشت و همچنین فراهم کردن بستر برای ارائه خدمات الکترونیک به شهروندان این شهر ابراز کرد: همچنین در حال مراحل اجرایی برای استفاده از 400 دوربین ثبت تخلف و سرعت و دوربینهای مربوط به پایش تصویر هستیم که به ما در برقراری ارتباط واحدهای لجستیکی شهرداری و کنترل هوشمند حمل و نقل و ترافیک کمک میکند.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری رشت، بهرهگیری از ابزارهای توانمندی مانند GIS را یکی از شاخصهای اصلی دستیابی به مدیریت هوشمند شهر دانست و گفت: سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری رشت به تازگی از اپلیکیشنی به نام «نقشه جامع همراه رشت» رونمایی کرده است که نقش شهروندان را در تعامل با مدیریت شهری پررنگ میکند.
عسکری با اشاره به اینکه شهر رشت بهعنوان شهر خلاق خوراکشناسی از طرف یونسکو انتخاب شده و تمامی رستورانهای خود را بر روی نقشه جامع شهر قرار داده است، افزود: به طور مثال به شهروندان امکان امتیازدهی و ابراز نظر درباره هر کدام از این رستورانها در یکی از سرویسهای این اپلیکیشن داده شده است. بدینترتیب این اپلیکیشن در کنار ارائه سرویسهای مبتنی بر گردشگری، ما را در مدیریت شهری و تحقق اهداف تعیینشده یاری میکند.
وی با بیان اینکه نمایشگاه شهر هوشمند مشهد از اعتبار خوبی در کشور برخوردار است، گفت: ما به دنبال آن هستیم تا از این فرصت برای شناسایی شرکتهای دانشبنیان و شرکتهایی که دانش روز را مبتنی بر نیازمندیهای شهرداری رشت ارائه میدهند، استفاده کنیم.
عسکری برگزاری نهمین نمایشگاه شهر هوشمند در مشهد را بستر مناسبی برای شناسایی عوامل اصلی بازار نرمافزاری و استارتآپهای کشور در یک بازه زمانی کوتاه دانست و ادامه داد: همچنین این نمایشگاه فرصت بسیار خوبی برای این عوامل ایجاد کرده تا در مدتی کوتاه با نیازمندیهای مشتریان اصلی خود یعنی شهرداریها آشنا شده و با آنها وارد تعامل شوند. بدینترتیب میتوانند بر اساس این گفتوگوها سرویسهایی متناسب با خواسته مشتریان خود ارائه دهند. ما همواره از برگزاری چنین رویدادهایی در کشور استقبال و حمایت میکنیم.