کورش محمدحسینی افزود: این اتفاقی تکبعدی و محدود نیست و نتایج گستردهای در بهبود فرآیندهای شهری دارد؛ چراکه باعث روانسازی حمل و نقل شهری و کاهش مواردی همچون آلودگی هوا، هزینهها و فساد اداری میشود.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که با استفاده از سیستمهای هوشمند تمام کارها از راه دور انجام و واسطهگری حذف شود، دیگر شاهد بسیاری از معضلاتی که در حوزههای اداری رخ میدهد نخواهیم بود و شفافیت جای تخلفات را خواهد گرفت.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم گفت: در کنار شفافسازی یکی دیگر از کارکردهای هوشمندسازی، حل مشکلات محیط زیستی است؛ چراکه امروزه بسیاری از شهرهای ما با آلودگی هوا دست و پنجه نرم میکنند.
وی افزود: با کاهش سفرهای شهری و نیز در دسترس بودن نقشههای الکترونیک و هوشمند شهری، که استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی را راحتتر میکنند، میتوان بر این مشکل چیره شد.
محمدحسینی خاطرنشان کرد: این نکته را نیز باید در نظر داشت که هوشمندسازی، زیرساختهای نرمافزاری و سختافزاری جامعی را میطلبد و هزینههای زیادی دربردارد که دیربازده و زیرساختی است. از طرفی دستیابی به شهری الکترونیک از مولفههای اصلی یک شهر هوشمند به شمار میرود.
وی در پاسخ به این سوال که در شهر قم چه اقداماتی برای هوشمندسازی انجام شده است، گفت: دستور کار شهرداری قم در این راستا است که تمامی خدمات، به صورت الکترونیکی و بدون نیاز به مراجعه حضوری ارائه شود.
محمدحسینی افزود: در حال حاضر تمام ساختمانهای شهرداری قم به فیبر نوری مجهز شده و دیتاسنتر نیز در حال راهاندازی است. همچنین خدماتی همچون میز خدمت، سامانه نقشه شهرداری قم، اپ موبایل شهروندی، سامانه شفافیت و دیگر موارد در حال حاضر به شهروندان ارائه میشود.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم خاطرنشان کرد: در همین راستا ما ستاد هوشمندسازی شهر را هم تشکیل دادهایم که گستره آن فراتر از شهرداری است و تمام دستگاهها در آن مشارکت دارند.
محمدحسینی در ارتباط با برگزاری نهمین نمایشگاه شهر هوشمند در مشهد نیز گفت: برگزاری این گونه نمایشگاهها زمینهساز اشتراکگذاری تجربیات در حوزههای مختلف میشود چراکه شهرداریها سازمانهایی هستند که به صورت سیستمی با هم در تماس نیستند و هرکدام بنابر شرایط خاص خود، سیاستگذاری خود را دارند و از نسخهای کلی پیروی نمیکنند.